You are here
Home > TO TOΠΙΚΟ ΑΠΟ ΑΛΛΗ ΣΚΟΠΙΑ > Το Τοπικό Από Άλλη Σκοπιά #13: Η Ανασκόπηση Της 16ης Αγωνιστικής! | Βοιωτία Sports

Το Τοπικό Από Άλλη Σκοπιά #13: Η Ανασκόπηση Της 16ης Αγωνιστικής! | Βοιωτία Sports

Καλή εβδομάδα σε όλους…

Του Γιώργου Αγγέλου.

Καλή εβδομάδα σε όλους… Είναι γεγονός ότι σε αρκετά παιγνίδια των τοπικών πρωταθλημάτων μας , τις πολύ πρόσφατες προηγούμενες αγωνιστικές, διαμορφώνονταν σκορ αγώνα από το πρώτο 20λεπτο, κάτι που πολλές φορές είναι τυχαίο λόγω συγκυριών, πολλές φορές όμως δεν είναι.

Η Αυτοσυγκέντρωση είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν την απόδοση και συνάμα την επιτυχία του αθλητή. Χωρίς αυτοσυγκέντρωση ένας αθλητής δεν μπορεί να αποδώσει στο μέγιστο των δυνατοτήτων του.

Σε θέματα αυτοσυγκέντρωσης υπάρχουν ασκήσεις κατά την διάρκεια της προπόνησης οι οποίες βοηθούν τον αθλητή να προετοιμαστεί στο να μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορα ερεθίσματα, που πιθανόν του αποσπούν την προσοχή.

Για παράδειγμα. Προπόνηση με δύσκολες αγωνιστικές συνθήκες, πχ αγωνιστικό διπλό με την ύπαρξη διαιτητή, ο οποίος σκόπιμα σφυρίζει «άδικα» για μια ομάδα που στο προπονητικό σενάριο χάνει 2-0 και πρέπει τακτικά και ψυχολογικά να ισορροπήσει, με συνέπεια οι παίκτες να πρέπει να προσπαθούν να ελέγχουν την συγκέντρωσή τους αλλά και τα συναισθήματά τους.

Οι ασκήσεις επίσης που βοηθούν στην εξάσκηση μετακίνησης της προσοχής είναι πολύ σημαντικές( άμεση αλλαγή χώρου σε αγωνιστικά τετράγωνα, μεταβάσεις κλπ).

Αυτά τα λίγα ”περί συγκέντρωσης”…

Τα αποτελέσματα στην Α΄ κατηγορία

Κυπάρισσος – Μαυρομμάτι 4-1
Δάφνη Ερυθρών – Ελλοπιακός 0-3 α.α.
Αρματηλάτης – Υψηλάντης 1-1
Παναλίαρτος – Λεοντάρι αναβολή
Παμβαγιακός – Θήβα 1-0
Κεραυνός – Ορχομενός 9-0
Αμβρυσσέας – Ένωση 3-3

Ρεπό: Κόκκινο

Από τις 11 Ιανουαρίου είχε να παίξει επίσημο ματς το Μαυρομμάτι λόγω Δάφνης και του ρεπό και ίσως η έλλειψη ρυθμού για παρατεταμένο διάστημα να οδήγησε σε κάποια λάθη στο β΄ημίχρονο, πόσο μάλλον όταν αυτά τα λάθη τα εκμεταλλεύτηκε ένας αντίπαλος που έκανε ένα πολύ μεστό β΄μέρος με ποικιλία στην ανάπτυξη του επιθετικού του παιγνιδιού, ανατρέποντας το 0-1 του ημιχρόνου.

Στο Άρμα υπήρξε ουσιαστική μεταγραφική ενίσχυση, με παίκτες που διαθέτουν παραστάσεις και εμπειρίες. Δεν είναι απαραίτητα κακό αποτέλεσμα η ισοπαλία για τον Υψηλάντη. Στο ποδόσφαιρο παίζει και ο αντίπαλος, που μάλιστα διαθέτει και καλή έδρα και παλεύει για την επιβίωσή του. Απλά ο Υψηλάντης,δεν είχε τη διάρκεια σε καλή απόδοση άλλων παιγνιδιών. Ο Αρματηλάτης παρότι έβαλε παίκτες που είχαν λίγες προπονήσεις μαζί με την ομάδα, έδειξε ότι κάτι αλλάζει, προς το καλύτερο.

Ο Παμβαγιακός έβγαλε ένα αγχωτικό πρόσωπο στο α΄μέρος και ένα επιβλητικό πρόσωπο στην επανάληψη στο κομμάτι της δημιουργίας, στο προπονητικό ντεμπούτο του Β.Μάγκα, που εκτός του ομαδικού άγχους, είχε να αντιμετωπίσει και το δικό του, γιατί μέσα σε μία εβδομάδα έπρεπε ΄΄να σκοτώσει τον ποδοσφαιριστή μέσα του”. Ο ΑΟ Θήβα, ενισχυμένος με τον πολύπειρο Μήτρου, είχε καλή παρουσία ανασταλτικά, με καλά τρεξίματα, δεν είχε όμως ιδέες και εμπνεύσεις, όταν έφτανε κοντά στην αντίπαλη περιοχή.

Στο ματς Κεραυνού – Ορχομενού υπήρξαν εκ διαμέτρου αντίθετες ποδοσφαιρικές προσωπικότητες και στόχοι.Εδώ πρέπει να σταθούμε στα νέα και άπειρα παιδιά της ΑΕΟ από τα τμήματα υποδομής, που αυτήν την περίοδο δέχονται φοβερές πιέσεις στα ματς, προσπαθούν να γίνουν καλύτεροι παίκτες, καλύτεροι συμπαίκτες και κάνουν φυσιολογικά λάθη, που σίγουρα από αυτά θα μάθουν. Και όπως λέει και ο νέος ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ Ρικ Πιτίνο, ”… ο τρόπος που αντιδράς στις μεγάλες ήττες, είναι προέκταση των προσδοκιών σου…”.

Το μεγάλο τοπικό και βαθμολογικό ντέρμπι στο Δίστομο, θύμισε σε όλους μας εικόνες, από παλιές καλές εποχές της Α΄κατηγορίας , σε ένα παιγνίδι που τα είχε όλα και πολύ κόσμο στην εξέδρα. Ο Αμβρυσσέας, ομάδα με προσωπικότητα που παίζει καλό επιθετικό ποδόσφαιρο, ξεκίνησε καλύτερα με γκολ, καλές φάσεις, έκανε το 3-1 πριν το 60′, και με λίγο καλύτερη συγκέντρωση αμυντικά, θα έπαιρνε το ντέρμπι.Η Ένωση πάντως, για να φέρει στα ίσα μέσα στο Δίστομο, ένα ματς που χάνει 3-1 από τον πρωτοπόρο, σημαίνει ότι είναι ομάδα με πολλά ψυχικά χαρίσματα, σωστή νοοτροπία στη διαχείριση δύσκολων καταστάσεων, ποιότητα και καλή φυσική κατάσταση.

Στη β΄κατηγορία, έγινα μόνο κάποια εξ αναβολής ματς , οπότε την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε πιο ξεκάθαρη εικόνα για τη βαθμολογική κατάσταση και στους δύο ομίλους.

Πολύ σημαντικές στο πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής, οι νίκες του Α.Ο.Υπάτου στην Κόρινθο και του Κιθαιρώνα εντός με την Παλλήνη.

Την άλλη εβδομάδα τα ξαναλέμε… καλή δύναμη σε όλους.

Leave a Reply

Top